Ste fanúšikom domácich dezertov? Ak je odpoveď áno, tak ste na správnom mieste – na blogu Bettr-food. Vieme, že často hľadáte zdravšie alternatívy k obľúbeným dezertom vašej rodiny, ktoré zvyčajne obsahujú veľa bieleho cukru a ďalšie telu neprospievajúce prísady.
Dnes sme si pre vás pripravili recept na vegánske domáce Snickers. Tento dezert bude potrebovať asi 10 minút v rúre plus ďalších 10 minút na prípravu lahodného krému a základu. Milujeme rýchle, chutné a zdravé recepty, tak už nestrácajme čas. Začnime s dnešným dezertom krok za krokom!
Príprava:
Krok 1: Pripravte základ: V miske zmiešajte arašidovú múku, erytritolový prášok a rozpustený kokosový olej. Miešajte, kým nebude zmes hladká a lepkavá. Ak sa vám zdá príliš suchý, pridajte ešte 1-2 lyžičky kokosového oleja alebo vody. Zmes rovnomerne natlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 180°C 8-10 minút. Nechajte to úplne vychladnúť.
Krok 2: Vytvorte plnku: V ďalšej miske zmiešajte arašidové maslo, kokosovú smotanu a erytritolový prášok do hladka. Plnku rozotrite na vychladnutý základ a posypte praženými arašidmi pre chrumkavú textúru.
Krok 3: Pridajte polevu: Kešu a lieskové orechy Bett'r rozpustite pomocou dvojitého kotla alebo mikrovlnnej rúry na nízkej teplote. Roztopenú zmes rovnomerne nalejeme na plnku. Dezert ochlaďte 1-2 hodiny v chladničke.
Krok 4: Rezanie a podávanie:Keď dezert stuhne, nakrájajte ho na bloky alebo štvorce.
Tipy:
Ak uprednostňujete sladšiu chuť, pridajte do základu alebo náplne trochu viac erytritolového prášku.
Snickers skladujte vo vzduchotesnej nádobe v chladničke až 5 dní.
Tieto domáce vegánske Snickers sú dokonalou kombináciou chuti a zdravia. Užite si každé sústo! 🥜🍫